Senatul american a respins proiectul de lege în domeniul controlului armelor

106
Senatul american  a respins proiectul de lege  în domeniul controlului armelor - america-1366343739.jpg
O serie de proiecte de lege în domeniul controlului armamentului au fost respinse de Senatul american, care nu a reușit să atingă pragul de 60 de voturi necesar adoptării lor. Rudele victimelor atacului de la Virginia Tech și un supraviețuitor al atacului din Arizona, prezenți în holul Senatului, au strigat "Rușine să vă fie", relatea-ză New York Times. 

Președintele Barack Obama a declarat la Casa Albă, la scut timp după vot, că ziua de miercuri este una "destul de rușinoasă pentru Washington". Proiectul eșuat a fost o prioritate a administrației Obama, accentuată după atacul din decembrie de la școala Sandy Hook.

Obama a declarat furios că grupurile de lobby ale organizațiilor de apărare a dreptului la deținerea armelor au "mințit conștient" în ceea ce privește proiectul de lege, iar "republicanii și democrații au cedat în fața presiunii". Obama a mai adăugat: "Cu toate acestea, eforturile nu au luat sfârșit".

Opozanții proiectului de lege au explicat că decizia a fost luată pe baza logicii și că sentimentele nu ar trebui să joace un rol în procesul decizional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7082 secunde