Sexul tare are probleme cu… performanța sexuală

2267

Articole de la același autor

Este normal ca partenera unui bărbat de 60 de ani să se plângă de impotența partenerului, dar sunt și oameni între 20 - 30 de ani care acuză o formă de impotență. Problema este cu atât mai acută cu cât anumiți bărbați au avut relații sexuale normale și la un moment dat, din cauza unui insucces sau semieșec ajung să aibă probleme sexuale.

Îndeplinirea funcției sexuale la bărbat implică participarea a trei elemente: interesul (libidoul), performanța (erecția, emisiunea și ejacularea) și satisfacția (orgasmul). Disfuncțiile sexuale la bărbat includ scăderea sau absența libidoului, tulburările de erecție, de emisiune a lichidului seminal și de ejaculare, cum ar fi ejacularea precoce (pierderea lichidului seminal înaintea sau imediat după introducerea penisului în vagin) și insatisfacția.
"În concepția medicală, precizează dr. Viorel Tode, medic urolog, impotența exprimă tulburări în sfera libidoului, erecției, ejaculării și orgasmului. În accepțiunea contemporană, impotența este echivalentă cu disfuncția erectilă".
Bărbații nu s-au putut împăca cu ideea că, la un moment dat, ei, care reprezintă sexul tare, pot ajunge pe locul doi și astfel au încercat să găsească ac de cojoc acestei probleme.
Fitoterapia, acupunctura, fizio-terapia (băi, masaje, ultraviolete etc.), preparate injectabile, tije, sunt numai câteva din remediile la care au apelat bărbații de-a lungul timpului.
Incidența acestei afecțiuni în rândul bărbaților este din ce în ce mai mare.
Factorii psihici și cei neurologi sunt primii vinovați de apariția disfuncțiilor sexuale. Aici amintim frica, surmenajul intelectual, stresul, unele acțiuni neuropsihice, tulburările cerebrale, accidente vasculare, boala Parkinson, Alzheimer, hernia de disc, tumori la nivelul măduvei, sifilisul cu determinări neurologice, scleroza multiplă, alcoolismul cronic.
De asemenea, spune medicul, unele operații ale prostatei sau ale rectului pot duce la impotență sexuală.
Diabetul zaharat, hipogonadismul (lipsa de dezvoltare normală a organelor genitale), hormonii feminini, extirparea testiculelor în cancerul de prostată sau tratamentul antiandrogenic împotriva hormonilor masculini pot suprima interesul sexual. Hipertiroidismul, sindromul Addison (boli ale glandelor suprarenale), tulburările arteriale, cele venoase (care duc la anor-malități ale circulației venoase a penisului) scad libidoul și potența.

Anti-hipertensivele
scad libidoul
Toate medicamentele antihipertensive sunt implicate în apariția impotenței. De asemenea, antidepresivele indicate bolnavilor cu afecțiuni psihice scad libidoul prin efectul lor sedativ. Drogurile, îndeosebi marijuana, scad nivelul testosteronului, alcoolul produce neuropatia alcoolică, iar nicotina poate provoca tulburări în erecție.
Bolnavii cu dializă acuză impotență în 50% din cazuri, ca urmare a scăderii testosteronului, iar pacienții care au suferit recent un infarct miocardic pot dezvolta impotență.
"Tratamentul nu trebuie făcut empiric pentru că, de multe ori, nu numai că nu dă rezultate, dar pot apărea complicații de temut. Sunt cazuri de impotență sexuală care nu-și găsesc rezolvarea decât prin participarea multidisciplinară medicală: urolog, endocrinologic, medic de laborator, medic specialist în chirurgie vasculară, chirurgie plastică, deoarece impotența sexuală este determinată de multiple afecțiuni patologice", a precizat dr. Tode.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9945 secunde