Și-a plagiat lucrarea de licență. Președintele mexican, pus la zid

113
Și-a plagiat lucrarea  de licență. Președintele mexican, pus la zid - plagiatlicenta-1471872786.jpg

Articole recomandate

Președintele mexican Enrique Pena Nieto și-a plagiat aproape o treime din lucrarea de licență susținută în 1991, potrivit unui articol publicat de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de investigație din Mexic, relatează Reuters.

Din cele 682 de paragrafe ale tezei sale de 200 de pagini, intitulată "Prezidențialismul mexican și Alvaro Obregon", 197 sau 28,9%, ar fi plagiate, se arată în articol.

Articolul și o înregistrare video au fost publicate pe site-ul jurnalistei Carmen Aristegui, a cărei echipă de investigații a dezvăluit în 2014 că soția președintelui Nieto era pe cale să cumpere o locuință de lux de la un antreprenor care presta servicii pentru guvern.

Scandalul "Casa Blanca", așa cum a devenit cunoscută afacerea, i-a afectat reputația președintelui Pena Nieto, a cărui popularitate a scăzut recent până la un minim istoric, alegătorii considerând că președintele și partidul său, Partidul Revoluției Instituționale (PRI), au eșuat în încercarea de a elimina criminalitatea și corupția din țară.

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al guvernului, Eduardo Sanchez, a încercat să minimalizeze scandalul de plagiat, referindu-se la "erori de stil".

El a afirmat că Pena Nieto a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a absolvi Facultatea de Drept a Universității Panamericane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3936 secunde