Spania nu va aplica, deocamdată, recomandările FMI

334
Spania nu va aplica, deocamdată, recomandările FMI - spania-1339942556.jpg
Spania nu va aplica, deocamdată, recentele recomandări ale Fondului Monetar Internațional, care includ tăieri salariale în sectorul guvernamental, deoarece acestea nu au valoare coercitivă, a indicat, sâmbătă, premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de AP și EFE.

FMI este una din cele trei organizații financiare internaționale cărora Spania le-a solicitat efectuarea unui audit asupra sistemului său bancar, înainte de a solicita ajutor din partea Eurogrup.

Într-o alocuțiune rostită la San Sebastian, cu ocazia unei reuniuni a Partidului Popular pe care îl conduce, Mariano Rajoy a explicat că propu-nerile FMI au, deocamdată, valoare de sugestie.

Documentul FMI privind Spania, dat vineri publicității, nu este un raport bancar, ci o analiză privind starea economică a Spaniei.

Organizația financiară internațională a estimat că deficitul bugetar al Spaniei pentru 2012 va fi mai mare decât s-a estimat inițial și i-a sugerat guvernului Rajoy să adoptă o serie de măsuri menite să reducă datoria acestei țări: mărirea TVA-ului și a unor taxe asupra consumului, reducerea costurilor de creditare, o măsură introdusă recent.

Fostul guvern socialist spaniol mărise TVA la 18%, în 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3418 secunde