Spitale din Marea Britanie, ținta unui masiv atac informatic

113
Spitale din Marea Britanie, ținta unui masiv atac informatic - bartshealth-1494603976.jpg

Articole recomandate

Mai multe spitale din Marea Britanie au anuntat ca au fost nevoite sa redirectioneze urgentele, vineri, dupa un presupus atac cibernetic la nivel national, transmite Reuters.

"Ca urmare a unui presupus atac cibernetic la nivel national, luam toate masurile posibile de precautie pentru a proteja sistemele si serviciile noastre locale", a anuntat pe Twitter filiala din Merseyside‏ (nordul Angliei) a NHS (Serviciul public de sanatate din Marea Britanie, n.r.).

Printre unitatile afectate sunt si cele din grupul Barts Health, care are in administrare cele mai mari spitale din centrul Londrei - printre care Sf. Bartolomeu si Royal London.

"Ne confruntam cu o perturbate IT majora si sunt intarzieri la toate spitalele noastre", a anuntat grupul.

"Am activat planul nostru de actiune in caz de incident major, pentru a ne asigura ca putem asigura in continuare siguranta si asistenta pacientilor. Ne pare foarte rau ca trebuie sa anulam programarile obisnuite... Ambulantele sunt redirectionate spre alte spitale din vecinatate", a mai informat grupul Barts Health, intr-un comunicat postat vineri pe site-ul sau.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.678 secunde