Statele Unite au legalizat căsătoriile gay la nivel federal

98
1
Statele Unite au legalizat căsătoriile gay la nivel federal - nunta-1435389598.jpg

Articole recomandate

Decizie istorică în Statele Unite. Curtea Supremă de la Washington a legalizat căsătoriile între persoane de același sex în toate cele 50 de state ale confederației americane.



Hotărârea instanței supreme vine după ani întregi de lupte în justiție între organizațiile pentru drepturile homosexualilor și contestatarii legalizării mariajelor gay. Potrivit judecătorilor, nicio uniune nu este mai profundă decât căsătoria și toți oamenii au dreptul să beneficieze de ea. Nu e clar pentru moment când vor fi emise și primele certificate de căsătorie la nivel federal pentru cuplurile gay, potrivit Digi24.ro.

Și președintele american Barack Obama a salutat decizia Curții Supreme.

"Noi toți am fost creați egali. În această dimineață, Curtea Supremă a recunoscut faptul că legea fundamentală, Constituția, garantează egalitatea în privința căsătoriilor. Făcând acest lucru, judecătorii au confirmat că toți americanii au dreptul să fie protejați în mod egal de lege, că toți oamenii trebuie tratați la fel, indiferent cine sunt și pe cine iubesc. Iar această decizie este o victorie pentru America", a spus Barack Obama.



Comentează știrea

rodica
27 iunie 2015
castiguri din prima luna!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7809 secunde