Statele Unite salută reformele în curs ale Autorităţii Naţionale Palestiniene

126
Statele Unite salută reformele în curs ale Autorităţii Naţionale Palestiniene - sua-saluta-1709060617.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite ale Americii au salutat procesul de reformă iniţiat în cadrul Autorităţii Naţionale Palestiniene ca reacţie la demisia prim-ministrului Mohammed Shtayyeh, informează AFP.

„Salutăm măsurile luate de Autoritatea Palestiniană pentru a se reforma şi a se revitaliza”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

El a subliniat că secretarul de stat Antony Blinken a încurajat Autoritatea Naţională Palestiniană să ia aceste măsuri în timpul discuţiilor sale recente cu preşedintele Mahmoud Abbas.

„Credem că aceste măsuri sunt pozitive. Credem că ele constituie o etapă importantă în direcţia reunificării Fâşiei Gaza şi Cisiordaniei sub egida Autorităţii Palestiniene”, a adăugat el.

Matthew Miller a refuzat să comenteze direct demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, subliniind că este o chestiune internă a Autorităţii Naţionale Palestiniene.

Preşedintele Abbas a acceptat luni demisia guvernului, anunţată mai devreme în cursul zilei, într-un moment în care negocierile din culise se intensifică pentru reformarea conducerii politice palestiniene în contextul discutării viitorului politic al Fâşiei Gaza după război.

După confruntările fratricide din iunie 2007, conducerea palestiniană a fost împărţită între Autoritatea Naţională Palestiniană a lui Mahmoud Abbas, care exercită o putere limitată în Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967, şi Hamas, care controlează Fâşia Gaza.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6693 secunde