SUA nu sunt îngrijorate de exercițiile militare ruse din Marea Neagră

237
SUA nu sunt îngrijorate de exercițiile militare ruse din Marea Neagră - nave-1364566731.jpg
Exercițiile militare ruse în desfășurare în Marea Neagră nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Statele Unite ale Americii atât timp cât respectă acordurile internaționale, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, citată de RIA Novosti.

Președintele rus Vladi-mir Putin a ordonat în mod inopinat lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră, joi dimineață, în contextul unor îngrijorări persistente legate de disponibilitatea de luptă a forțelor armate ruse. La manevre, participă nu mai puțin de 7.000 de militari, circa 250 de vehicule blindate și 30 de nave militare.

"Rusia a mai făcut exerciții în Marea Neagră anterior. Nu este o situație în mod special nouă. Avem, în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, un text denumit Documentul de la Viena ce prevede o transparență de securitate printre toate țările membre OSCE", a spus Nuland. "Așadar, ceea ce ne interesează când vedem astfel de exerciții în Marea Neagră, indiferent de cine le efectuează, este ca acestea să respecte procedurile din Documentul de la Viena", a conchis ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4364 secunde