Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră

541
3
Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră - putin-1364480869.jpg
Președintele rus Vladimir Putin, Comandantul Suprem al Forțelor Mili-tare ale Federației Ruse, a ordonat, ieri, desfășurarea unor "exerciții militare de anvergură extraordinare în regiunea Mării Negre", informează Itar-Tass.

"La orele 4 dimineața, ministrului Apărării i-a fost adus un plic, care conținea ordinul corespunzător", a anunțat secretarul de presă al pre-ședintelui Putin, Dmitri Peskov.

În aceste manevre militare, sunt an-grenate 36 de nave militare, desfășu-rate în Sevastopol și Novorossiisk, precum și unități ale aviației. "În total, până la 7.000 de militari", a spus Peskov.

Peskov a subliniat că, "în conformitate cu practica internațională, participarea la exerciții a unui număr de până la 7.000 de militari nu necesită înștiințarea preventivă a partenerilor, inclusiv din cadrul NATO. În cadrul practicii internaționale, acesta este dreptul suveran al fiecărei țări, de a desfășura exerciții militare planificate sau extraordinare".

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a precizat că, în afară de nave maritime, la manevre vor lua parte "parțial aviația rusă, trupele de desfășurare rapidă, infanteria marină, forțe cu destinație specială GRU".

Comentează știrea

admirator
29 martie 2013
ce vor,

sa repete scufundarea distrugatoruluii Moscova? Ni puha, ni pera! (Aha, manevrele cu pina la 7.000 de soldati -fara a anunta pe nimeni; ce sa mai vorbim de a cere acordul- sunt "dreptul suveran al oricarui stat"... zic domniile lor. Dar a desfasura 12 rachete defensive nu mai e acelasi drept? Ce ti-e si cu lupii astia moralisti...)

Alex Ferguson
29 martie 2013
Marea Neagra e si al lor

Atata timp cat rusii nu depasesc Insula Serpilor se pot antrena in voie, cam pe acolo este granita Marii Negre cu Romania in rest, OTV2 RTV isi face din nou datoria de a speria lumea cu asemenea titluri. Respect Cuget Liber, daca v-ati uitat la RTV ati vedea OTV2 :))

crocheta
29 martie 2013
aha

iar v-ati facut temele pe gugale . mai pixulica macar daca tot faci jurnalism bazat pe motorul de cautare goagale fa-o bine. mai dai "sarci " o dat si vezi freceventa cu care rusia face aceste manevre. si ptr. cultura ta generala maneverele se fac cu un numar maxim admis de soldati . adica 7000. daca face rabat de la reguli il amendeaza organizatiile mondiale cat o fi el de PUTIN. asa ca nu m ai panicati lumea aiurea. martalogilor ca va luati salariul pe ochi frumosi, nu sunteti capabili de un articol bine inchegat cap-coada..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7974 secunde