SUA și Israelul amână un exercițiu militar programat în primăvară

417
SUA și Israelul amână un exercițiu militar programat în primăvară - exercitiumilitarisraelafp-1326656970.jpg
Statele Unite și Israelul au decis să amâne un exercițiu militar comun programat în primăvară, anunță postul public de radio israelian.

Surse militare au declarat pentru acest post de radio că exercițiul militar "Challenge Austere 12" a fost amânat, din motive bugetare, până în ultimul trimestru al anului 2012.

Decizia nu va afecta vizita în Israel a generalului american Martin Dempsey, șeful Statului Major Interarme, programată pentru săptămâna viitoare.

Însă anunțul intervine în contextul în care există disensiuni între SUA și Israel din punctul de vedere al dosarului iranian.

Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Moshe Yaalon, și-a exprimat duminică "dezamăgirea" în legătură cu "ezitările" Statelor Unite în privința înăspririi sancțiunilor împotriva regimului iranian.

Administrația Barack Obama este din ce în ce mai preocupată că Israelul pregătește o acțiune militară unilaterală împotriva Iranului, în pofida obiecțiilor Statelor Unite, Washingtonul elaborând planuri de urgență pentru protejarea obiectivelor americane din Orientul Mijlociu în cazul unui conflict.

Conform Wall Street Journal, președintele SUA, Barack Obama, secretarul Apărării, Leon Panetta, și alți oficiali americani de rang înalt au transmis o serie de mesaje Israelului, avertizând că un atac împotriva Iranului va avea consecințe grave. Statele Unite doresc ca Israelul să aștepte în continuare efectele sancțiunilor internaționale împotriva regimului islamist iranian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6441 secunde