Israelul se pregătește de atacarea Iranului? Washingtonul ia măsuri

989
1
Israelul se pregătește de atacarea Iranului? Washingtonul ia măsuri - razboi-1326541792.jpg
Guvernul american este îngrijorat din cauză că Israelul pregătește, în pofida obiecțiilor sale, o acțiune militară împotriva Iranului și a creat un plan de urgență pentru salvarea instituțiilor sale din regiune, scrie Wall Street Journal în ediția de vineri.
Potrivit cotidianului, președintele american Barack Obama, secretarul Apărării Leon Panetta și alți oficiali de rang înalt le-au transmis deja israelienilor o serie de mesaje, avertizându-i asupra consecinșelor unui asemenea atac.

Barack Obama l-a sunat joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar generalul Martin Dempsey, care deține cel mai înalt grad american, se va întâlni și va dicuta pe această temă cu oficiali militari israelieni la Tel Aviv, săptămâna viitoare, adaugă Wall Street.
În Irak se află peste 15.000 de diplomați, angajați ai Guvernului federal și întreprinzători americani.

Statele Unite mențin în Kuwait, ca forță de disuasiune, aproxiamtiv 15.000 de militari și au mobilizat un al doilea portavion în regiunea Golfului, subliniază Wall Street Journal.





Comentează știrea

Teofil
14 ianuarie 2012
Cea mai buna aparare , este atacul ...

Israelul are dreptul istoric , de a-si prezerva securitatea nationala , mai ales acum , cand Iranul profereaza zilnic amenintari , ca va distruge Tara Sfanta si tot ce tine de evrei . Un atac rapid si eficient , nu are de ce sa deranjeze Departamentul de Stat , atata timp cat interesele americane in zona , sunt puse in discutie de catre Iran si nu de catre statul evreu . Totusi , Iranul stie ca nu are nicio sansa intr-un conflict cu Israelul ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1287 secunde