Vezi imagini INEDITE cu naufragiul navei Costa Concordia

1259
Autoritățile italiene au suspendat sâmbătă operațiunile de căutare a celor aproximativ 40 de persoane date dispărute în urma naufragierii în noaptea de vineri spre sâmbătă a navei de croazieră Costa Concordia, soldată cu trei morți, în timp ce comandantul a fost arestat pentru părăsirea navei, informează Mediafax.

Accidentul s-a produs vineri seara, când pachebotul Costa Concordia, care avea la bord 4.229 de persoane, majoritatea turiști italieni, francezi și germani, s-a lovit de o rocă în apropierea Insulei Giglio, potrivit primelor elemente.

Comandantul Francesco Schettino, dar și primul ofițer Ciro Ambrosio, sunt acuzați de omucidere multimplă, naufragiu și abandonarea navei.

Prefectul din Grossetto Giuseppe Linardi a anunțat "trei morți confirmați" și că 41 de persoane lipsesc în continuare la apel, după confruntarea listei armatorului - care prezintă 4.231 sau 4.229 de pasageri și membri ai echipajului - cu lista salvatorilor. Linardi a citat totodată exemplul a patru americani considerați dispăruți, dar care au fost găsiți ulterior la un locuitor din Giglio care i-a adăpostit pe timpul nopții.

Bilanțul mai cuprinde 42 de răniți, dintre care doi în stare gravă, o femeie suferind un traumatism cranian, iar un bărbat un traumatism la nivelul coloanei vertebrale.

Potrivit unor surse sanitare, majoritatea prezintă fracturi la nivelul picioarelor, mâinilor sau brațelor și suferă de hipotermie, semn că s-au aruncat în apa foarte rece.

CNN informează duminică asupra faptului că au mai fost găsit încă doi supraviețuitori, un cuplu de tineri sud coreeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5748 secunde