Sute de persoane au pierit în catastrofa din Indonezia

258
Sute de persoane au pierit în catastrofa din Indonezia - 45ebbcb5660836c30d4ace204244127c.jpg

Articole recomandate

Operațiunile de căutare au continuat și ieri pentru găsirea celor aproape 400 de persoane date dispărute după seismul de luni seara urmat de un puternic tsunami care a făcut 311 morți într-un arhipelag izolat din vestul Indone-ziei, au anunțat autoritățile de la Jakarta, citate de AFP, notează Agerpres.
Catastrofa a făcut "311 de morți, iar 379 de persoane sunt în continuare date dispărute", potrivit bilanțului stabilit ieri dimineață, a indicat un responsabil din cadrul echipelor de salvare. Un precedent bilanț indica 272 de morți și cel puțin 412 dis-păruți.
La peste 48 de ore de la producerea tragediei, speranțele de găsire a unor supraviețuitori sunt din ce în ce mai mici, au indicat serviciile de căutare și salvare, care continuă să descopere corpuri neînsuflețite pe plajele și coastele insulelor Mentawai, în largul Sumatra, lovite luni seara de un seism cu magnitudinea 7,7 urmat de un puternic tsunami.
Mai multe localități, în special insula Pagai de Sud, au fost devastate de valurile de peste trei metri înălțime care au pătruns până la 600 de metri pe uscat.
Supraviețuitorii au indicat că nu au fost preveniți de riscul producerii de tsunami, în pofida sofisticatului sistem de alertă instalat în urma catastrofei din decembrie 2004 care a făcut peste 220.000 de morți în Asia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1502 secunde