Sute de ruși care au protestat față de invazia din Ucraina au fost arestați

514
Sute de ruși care au protestat față de invazia din Ucraina au fost arestați - nzgwjmg9ndqwjmhhc2g9nmuzngfhmtbk-1645890940.jpg
Poliţia rusă a arestat cel puţin 560 de oameni în timpul protestelor anti-război care au avut loc vineri în 26 de oraşe din Federaţia Rusă, arată sâmbătă cifre actualizate ale ONG-ului specializat OVD-Info, informează dpa.


Avocaţi ai organizaţiei vor oferi asistenţă legală unora dintre cei arestaţi, a adăugat ONG-ul. În multe dintre cazuri, cei arestaţi au fost amendaţi sau plasaţi în detenţie, conform Agerpres.


Îngroziţi de faptul că ţara lor a atacat Ucraina, mii de persoane au ieşit în stradă în Rusia pentru a protesta. Joi, în prima zi de lupte în Ucraina, în Rusia au fost arestaţi peste 1.700 de protestatari.


Deşi amploarea manifestaţiilor a rămas mult inferioară precedentelor mişcări de protest din Rusia, simplul fapt că acestea au avut loc este notabil, în condiţiile în care societatea civilă rusă a fost puternic afectată de represiune în ultimii ani, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde