Sute de țări au semnat împotriva armelor NUCLEARE. Țările importante care au refuzat tratatul

162
Sute de țări au semnat împotriva armelor NUCLEARE. Țările importante care au refuzat tratatul - rachete34743900-1499494004.jpg

Articole recomandate

122 de state membre ale ONU au semnat, vineri, la sediul ONU din New York, un tratat care vizează eliminarea completă a armelor nucleare.

Statele Unite au fost cele mai critice la adresa tratatului, făcând trimitere la dezvoltarea programului balistic și nuclear al Coreei de Nord despre care au afirmat că reprezintă un motiv rezonabil pentru a nu renunța la armamentul nuclear. Reprezentanții Marii Britanii nu au participat la discuții, cu toate că Guvernul de la Londra susține dezarmarea multilaterală.

Potrivit tratatului, statele care au semnat și-au exprimat acordul pentru a nu dezvolta sau testa arme nucleare. De asemenea, semnatarii și-au luat angjamentul de a nu fi în posesia armelor nucleare și de a nu permite sancționarea capacităților nucleare pe teritoriul lor.

În loc să renunțe la arsenalul nuclear, principalele puteri care dețin astfel de capabilități își doresc să reînoiască și să întărească unele prevederi ale Tratatului de Neproliferare Nucleară din 1968. Acest tratat urmărea să împiedice răspândirea armelor nucleare în afara celor cinci puteri care dețineau astfel de capabilități: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța și China.

Noul tratat reflectă frustrarea statelor care nu dețin arme nucleare asupra nereușitelor Tratatului de Neproliferare Nucleară din 1968.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6772 secunde