Suveranul Pontif participă pentru prima dată la un summit al G7. Ce i-a zis premierului Italiei

227
Suveranul Pontif participă pentru prima dată la un summit al G7. Ce i-a zis premierului Italiei - papa-giulia-meloni-g7-1718375386.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc a ajuns vineri în complexul din sudul Italiei unde are loc reuniunea la vârf a G7, grupul ţărilor democratice cu cele mai importante economii ale lumii.


Este pentru prima oară când un conducător al Bisericii Catolice participă la un astfel de eveniment.


Suveranul pontif în vârstă de 87 de ani a sosit la Borgo Egnazia, în provincia Puglia, cu un elicopter şi a fost întâmpinat de şefa guvernului Italiei, Giorgia Meloni. Francisc i-a adresat o glumă: "Mai trăieşti? Şi eu", la care ea a răspuns "Va fi o zi lungă".


În cursul după-amiezii, papa urma să ţină în faţa şefilor de stat şi de guvern participanţi la summit un discurs despre inteligenţa artificială. AFP apreciază că alegerea subiectului dovedeşte interesul tot mai puternic al Vaticanului faţă de instrumentul respectiv, pe care Biserica doreşte să îl încurajeze, avertizând totodată despre riscuri.


Papa va avea şi convorbiri bilaterale cu mai mulţi şefi de stat şi guvern, printre care preşedinţii Franţei - Emmanuel Macron, Statelor Unite - Joe Biden, Turciei - Recep Tayyip Erdogan, Braziliei - Inacio Lula da Silva şi Ucrainei - Volodimir Zelenski şi prim-miniştrii Canadei - Justin Trudeau şi Indiei - Narendra Modi, precum şi cu directoarea Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.


Agenda încărcată arată, potrivit AFP, că papa doreşte să îşi păstreze rolul important în relaţiile diplomatice, după ce Sfântul Scaun a făcut eforturi lipsite deocamdată de succes pentru pace în Ucraina şi Gaza.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4058 secunde