Târgul de carte de la Leipzig şi-a deschis porţile

111
Târgul de carte de la Leipzig şi-a deschis porţile - targ-carte-leipzig-1711032575.jpg

Articole de la același autor

Târgul de carte de la Leipzig şi-a deschis porţile joi, prilej cu care preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, este aşteptat să viziteze standurile şi să discute despre democraţie cu importanţi scriitori germani precum Ingo Schulze şi Anne Rabe, informează DPA.


Târgul de carte de la Leipzig (est) este al doilea ca mărime din Germania după cel de la Frankfurt. Cancelarul Olaf Scholz a ţinut un discurs miercuri seară cu prilejul ceremoniei de deschidere a târgului, care îşi aşteaptă vizitatorii până duminică.


În total 100 de evenimente sunt planificate, iar 41 de autori se vor alătura în calitate de invitaţi, printre care Marc-Uwe Kling, Ingrid Noll şi Arne Dahl.


Târgul include evenimente dedicate benzilor desenate şi manga, precum şi un târg de cărţi de anticariat, care se desfăşoară în spaţiul expoziţional al evenimentului.


Ediţia de anul acesta este prima sub conducerea noii directoare Astrid Böhmisch. Oliver Zille, care s-a ocupat de organizarea târgului mulţi ani, s-a retras neaşteptat anul trecut.


Anul acesta, Ţările de Jos şi regiunea învecinată Flandra, din Belgia, îşi prezintă zona comună lingvistică şi culturală ca ''ţări'' invitate sub motto-ul ''orice, dar nu plat''.


În cadrul ceremoniei de deschidere care a avut loc miercuri seară, premiul Târgului de la Leipzig pentru European Understanding 2024 a fost acordat filozofului germano-israelian Omri Boehm.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7058 secunde