Tensiuni sociale în Belgia. Aeroportul Zaventem, redeschis parțial

92
Tensiuni sociale în Belgia. Aeroportul Zaventem, redeschis parțial - aeroport-1459754861.jpg

Articole recomandate

Aeroportul Zaventem Belgium redeschis, la 12 zile după atentatele din capitala belgiană, titrează Reuters și AFP.

Terminalul de plecări al aeroportului Bruxelles-Zaventem a fost devastat de un dublu atentat sinucigaș pe 22 martie. O oră mai târziu, un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer în metroul din Bruxelles. Aceste atentate, comise la mai puțin de patru luni de la cele din Paris organizate de aceeași rețea a organizației jihadiste Stat Islamic, s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți.

În cursul zilei de azi, sunt prevăzute și alte zboruri, printre care unul spre New York și altele spre Camerun, Gambia și Senegal.



Tensiuni sociale în Belgia


Deschiderea în configurație restrânsă a aeroportului din Zaventem are rolul de a mai detensiona atmosfera într-un oraș în care nervii sunt întinși la maximum, metroul funcționează la cota de avarie, iar tensiunile sociale și politice se fac din ce în ce mai simțite.

Grupuri de extremă dreapta sau militanți de stânga antidiscriminare rasială se confruntă fie în centru, în Piața Bursei, fie în Molenbeek cu forțele de ordine, iar parlamentarii se pregătesc să ancheteze în cadrul unei comisii speciale care sunt motivele pentru care autoritățile au înregistrat un eșec în a-și proteja cetățenii de atentate, scrie stiri.tvr.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2288 secunde