Testul nuclear nord-coreean, la jumătatea lui februarie?

153
Testul nuclear pregătit de Coreea de Nord ar putea avea loc la jumătatea lui februarie, apreciază un expert sud-coreean, bazându-se pe faptul că dispozitivele de măsurare, ce ar fi fost deja instalate de Phenian, au o durată de funcționare scurtă. 


Coreea de Nord pare să își fi încheiat pregătirile pentru efectuarea unui test nuclear. Phenianul a instalat deja o cameră video de mare viteză, una de termoviziune, un termometru și un barometru, folosite în general în interiorul sau exteriorul unui tunel unde urmează să aibă loc un test subteran, relatează cotidianul "Cho-sun Ilbo", în ediția online. Dar aceste dispozitive sunt sensibile la ume-zeală.

"În general vorbind, ar trebui să efectuezi un test nuclear în două săptămâni, atunci când ai instalat dispozitivele de măsurare în tunelul subteran", a declarat un expert din cadrul unui centru de reflecție al Guvernului sud-coreean.

Este posibil însă ca Phenianul să fi săpat un tunel separat, mai mic, pentru a amplasa dispozitivele de măsurare și a face mai dificil de anti-cipat momentul în care va avea loc testul nuclear, consideră unii experți.

O echipă de la Institutul coreean de siguranță nucleară monitorizează radioactivitatea zonei din peninsula coreeană. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde