Mărturisirea unui denunțător:

"Toți proxeneții de pe raza Constanței fac «donații» la polițiști. Și eu am dat de multe ori «pachețelul»!"

980

Articole de la același autor

Curtea de Apel Constanța a audiat, ieri, mai mulți martori în procesul inspectorului șef din cadrul Poliției Medgidia, Lilian Buzea, cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce anchetatorii au constatat că a primit mită un costum de haine și cinci sticle de vin pentru a asigura protecție unor prostituate.

Investigațiile în acest caz au fost demarate în iunie 2006, după denunțul făcut de un proxenet la adresa polițistului Lilian Buzea.
Potrivit rechizitoriului, Elvis Dumitru Tamer i-a oferit lui Lilian Buzea un costum marca "Hugo Boss", în valoare de 400 lei și cinci sticle de vin, în valoare totală de 35,75 lei, pentru ca acesta să îi permită să amplaseze două prostituate la marginea pădurii din Medgidia, pentru a presta servicii sexuale. Așa s-a și întâmplat și, mai mult decât atât, polițistul a promis că își va folosi influența asupra conducerii Penitenciarului "Poarta Albă", precum și a comisiei de liberare condiționată din cadrul acestuia, pentru a obține transferarea fratelui proxenetului, Ali Enghin, într-o secție cu regim de detenție mai ușor, iar, în final, liberarea condiționată a acestuia.
În rechizitoriu se reține că proxenetul a formulat denunțul după ce a constatat că polițistul nu-l ajută nici cu prostituatele, nici cu rezolvarea situației fratelui său.
În baza denunțului, s-a efectuat o percheziție la domiciliul polițistului, unde a fost găsit costumul de haine și una dintre sticlele oferite ca mită de către denunțător.

Înțelegerile dintre proxeneți și polițiști, la ordinea zilei
Denunțătorul Elvis Dumitru Tamer a declarat magistraților că l-a cunoscut pe Buzea pe vremea când se ocupa de vânzarea ambulantă a unor produse. Ulterior, bărbatul s-a reprofilat pe prostituție și plasa tinere în stațiunea Mamaia.
"Îi cunoșteam pe toți polițiștii și eram chemat de fiecare dată când fetele erau ridicate. Mă sunau pe mobil, mă duceam cu mașina și le ofeream diverse produse," a declarat Tamer în fața instanței.
El a mai spus că a apelat la "serviciile" lui Buzea, după ce acesta a ajuns la conducerea Poliției Medgidia și a intervenit pentru nașul lui de cununie, care era implicat într-un scandal.
Buzea i-a rezolvat problema și, drept recunoștință, s-au întâlnit și i-a dat un "pește frumos și o sută de euro".

Buzea dorea să aibă "fete" frumoase la intrarea în Medigidia
După o perioadă de timp, un alt scandal a avut loc și Tamer a apelat, din nou, la polițistul Buzea. El l-a asigurat că totul se va termina cu bine și, într-adevăr, rudele lui Tamer, implicate în incident, au fost eliberate pe moment.
De această dată, Tamer i-a promis polițistului că, drept mulțumire, cu titlu de cadou, îi va da un costum. Văzând că Buzea se ține cuvânt, Tamer l-a mai rugat să intervină și la penitenciar și să-l trimită pe fratele lui, Ali Enghin, într-o secție mai bună.
Și de această dată, problema lui Tamer și-a găsit rezolvarea, Enghin fiind mutat la bucătărie. Pentru că a văzut că-i merge, Tamer a cerut, din nou, să fie ajutat să plaseze și două prostituate la intrarea în Medigdia.
Se pare că nu a fost nevoie să spună de două ori acest lucru, Buzea recomandându-i doar "să aducă ceva frumos, pentru că fetele din Medgidia sunt cam urâte".
"Cert este faptul că toți proxeneții de pe raza Constanței fac «donații» la polițiști și eu am dat de multe ori «pachețelul»," a mai spus Tamer.
De altfel, el a mai afirmat că proxeneții se prezintă la șefii poliției din zonele respective, le spune ce vrea să facă și aceștia, la rândul lor, le cer în schimb diverse bunuri. Bărbatul a mai afirmat că l-a denunțat pe Buzea, după ce rudele lui au fost reținute și nu au mai reușit să scape din arest, deși polițistul îi promisese că va interveni.
"Eu, ca proxenet, am recunoscut tot, dacă dânsul, ca polițist, nu vrea, asta e!" și-a încheiat denunțătorul declarația dată în fața instanței de judecată.
Tot ieri, a fost audiat un alt polițist, Ion Ștefan, de la care Buzea susține că a împrumutat patru milioane lei vechi, pentru a achita costumul. Bărbatul a declarat că i-a împrumutat banii, dar nu știe în ce scop îi ceruse Buzea.
Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru 13 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0076 secunde