Concurs Traian Băsescu a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului Nabucco

445
Traian Băsescu a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului Nabucco - 3beeb3d3d3c61910b3b8822f439fc4d4.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Austria, Bulgaria, Ungaria, România și Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale.
"Suntem singura țară care a rămas consecventă pe Nabucco și avem acordul la ratificare în Parlament și am rămas ultima țară dintre semnatarii acordului care nu a ratificat acest acord. Cred că avem o dificultate politică deja la nivel european. Nu în ultimul rând, garanția pentru Ford. Este legea în Parlament. Ford la Craiova trebuie să înceapă producția sau pregătirea pentru producția unui nou model. Faptul că nu dăm drumul la garanție dă peste cap programul de pregătire pentru intrarea în fabricație", a spus șeful statului în cadrul con-sultărilor de luni de la Cotroceni, citat de Mediafax.
Proiectul, dezvoltat de consorțiul Nabucco Gas Pipeline International, vizează con-struirea unui gazoduct cu o lungime de 3.300 de kilometri care urmează să transporte gaze naturale de la producătorii din regiunea Caspică și Orientul Mijlociu către consumatorii din Europa, tranzitând Turcia, Bulgaria, România, Ungaria și Austria.
Acționarii consorțiului sunt OMV (Austria, acționarul ma-joritar al Petrom), Transgaz Mediaș, MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) și RWE (Germania).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XVI)
Pagina a fost generata in 2.6138 secunde