Pentru confruntările stradale

Trei membri ai lumii interlope constănțene sunt la un pas de arestare

2350

Articole de la același autor

Trei indivizi, membri ai lumii interlope constănțene, sunt cercetați, în stare de reținere, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru implicarea în răfuielile de la Delfinariu și de la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud. Potrivit prim procurorului Gigi Valentin Ștefan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cele două incidente au fost provocate de Stila Sarafu, Florin Sîrbu și Lucian Angel Straton, care sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice și vătămare corporală gravă. Ei au fost prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Totul a început în noaptea de 15 spre 16 august, când polițiștii de la Secția 1 au fost chemați la un scandal ce avusese loc în zona Delfinariu.
La fața locului au fost găsiți Mihăiță-Lian Văcărencu, de 23 de ani, Alexandru Lucian Ursariu, de 17 ani și Gabriel Sebastian Gheorghiu, de 27 de ani, (fratele lui Cristian Marian Gheorghiu - zis "Cristel"), toți din Constanța.
Polițiștii au constatat că Gabriel Sebastian Gheorghiu se afla sub influența băuturilor alcoolice și prezenta multiple urme de violență la nivelul feței și a picioarelor.
În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că, în noaptea respectivă, în jurul orei 4,30, Gabriel Sebastian Gheorghiu se deplasa cu un autoturism și, în apropierea intersecției dintre bulevardele Mamaia și Soveja, a fost blocat din față de un autoturism Audi A6, condus de Ionuț Vanghelici, de 29 de ani, din Constanța, iar din spate de un altul, marca Range Rover, de culoare neagră, din care a coborât un alt cunoscut al scandalurilor interlope, Stila Sarafu, de 25 de ani, din Constanța, însoțit de alte două persoane.
Acesta l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe fratele lui "Cristel" și cu un corp dur în tibia piciorului, după care a plecat.

"Împăcare" cu sânge la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud
Numai că o nouă "confruntare" a celor două bande interlope nu se putea termina astfel. Era de la sine înțeles că urma un alt dosar penal, pe lângă cele aflate în curs de cercetare judecătorească, ce avea să cântărească și să fie folosit drept "argument" de apărarea lui "Cristel".
Prin urmare s-a încercat o "negociere", care, din păcate, s-a soldat cu alte violențe.

De la "bal" la spital
De această dată, terenul de desfășurare a ostilităților a fost Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud, unde abia fusese internat Gabriel Sebastian Gheorghiu, ca urmare a rănilor suferite după confruntarea de la Delfinariu.
De această dată, Aurel Daniel Gurgu, de 30 de ani, din Constanța, care se afla în vizită la fratele lui "Cristel", a fost tăiat cu un cuțit în zona feței de Florin Sârbu, de 30 de ani, care era însoțit de o altă față binecunoscută polițiștilor, procurorilor și judecătorilor din Constanța, Lucian Călimărea, de 31 de ani, precum și de alte două, care au rămas, deocamdată, neidentificate.
Aurel Daniel Gurgu a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a și fost internat.

Presiuni la anchetatori
Pe de altă parte, procurorul Mădălina Hira, care efectuează investigațiile în acest caz, ne-a declarat că noaptea trecută, în timp ce audia, în fața parchetului s-au adunat 10-15 persoane, care încercau să exercite presiuni pentru a împiedica o eventuală arestare a indivizilor.
Prietenii celor implicați se manifestau zgomotos, adresau injurii la adresa anchetatorilor și protestau împotriva polițiștilor care asigurau paza persoanelor reținute. De altfel, nu este pentru prima oară când membrii diferitelor clanuri de interlopi se adună în fața parchetului pentru a încerca intimidarea organelor de anchetă. Spiritele au fost liniștite după ce la fața locului și-au făcut apariția două echipaje de jandarmi. S-a încercat legitimarea lor și s-a constatat că printre aceștia se aflau Sorin Cătălin Rosenweig, Sunan Emurla, Vasilică Cosman, Bogdan Vera, Stelian Rusha, Adrian Buta, George Piti și Cătălin Tănăsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8893 secunde