Turcia, avertisment dur! EUROPA SĂ SE AȘTEPTE LA ASTA

285
Turcia, avertisment dur! EUROPA SĂ SE AȘTEPTE LA ASTA - immigrationsignsonlineathens1301-1436526227.jpg

Articole recomandate

Turcia va lupta pentru a face față unui nou aflux de refugiați din cauza războiului civil din Siria, dar mulți dintre aceștia vor încerca probabil să ajungă în Europa, a declarat ministrul turc al afacerilor europene Volkan Bozkir, relatează Reuters.


Turcia găzduiește deja aproape două milioane de imigranți sirieni, mai mult decât orice altă țară vecină Siriei, devenind lider mondial ca țară gazdă pentru refugiați. Acum există preocuparea că luptele din jurul orașului sirian Alep (nord) vor împinge peste granițe încă un milion de refugiați.

'Turcia a atins deja capacitatea maximă în ceea ce privește adăpostirea refugiaților. Acum, există discuții că ar putea să apară un nou val de refugiați. Aceasta ar depăși capacitatea Turciei și ar pune UE în postura de a primi și mai mulți imigranți', a declarat Volkan Bozkir pentru ziarul Hurriyet în cursul unei vizite la Bruxelles.

Europa se confruntă deja cu o criză a imigrației și statele europene nu reușesc să ajungă la un acord în ceea ce privește gestionarea acestei probleme. Peste 135.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Europa pe mare în prima jumătate a acestui an și aproape 2.000 au murit în acest an încercând să traverseze Marea Mediterană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4896 secunde