Turcia vrea să ofere cetățenie refugiaților sirieni

89
Turcia vrea să ofere cetățenie refugiaților sirieni - imigrantisirieni-1467538554.jpg

Articole recomandate

Cei 2,7 milioane de refugiați sirieni aflați în Turcia au șanse mari de a deveni cetățeni cu acte în regulă ai acestei țări. Președintele Recep Erdogan a anunțat că guvernul lucrează la un proiect de lege care le va permite acestora, dacă doresc, să primească cetățenia turcă. Inițiativa provoacă vii controverse, mai ales că turcii sunt aproape de a primi dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană. Dacă refugiații vor deveni cetățeni ai Turciei, și ei vor putea călători nestingheriți prin statele europene.



"Vreau să anunț o veste bună. Îi vom ajuta pe prietenii noștri sirieni oferindu-le șansa, dacă doresc, să primească cetățenia turcă", a spus liderul turc într-un discurs susținut în provincia Lilis (în sudul Turciei), la frontiera cu Siria, cu ocazia unei ceremonii prilejuite de sărbătoarea Ramadanului, a transmis presa locală, citată de Agerpres.

Ministerul de Interne ar urma să anunțe în scurt timp procedura de urmat pentru naturalizare, a spus el, fără a face alte precizări despre această inițiativă care riscă să provoace controversă.

"Vă considerăm frații și surorile noastre, nu sunteți departe de patria voastră, ci doar de căminele și de pământurile voastre, deoarece Turcia este de asemenea patria voastră", a adăugat Erdogan în fața unui grup de refugiați sirieni.

Guvernul turc a acordat deja permise de muncă și de rezidență unui grup restrâns de sirieni.

Declarațiile lui Erdogan au declanșat o polemică pe rețelele de socializare, unde multe persoane au ridicat semne de întrebare în legătură cu oportunitatea acestui proiect.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6271 secunde