Concurs Turcia, zguduită de un cutremur violent

454
Turcia, zguduită de un cutremur violent - d55a14e56f940ee296fbb69eee8223b1.jpg

Articole recomandate

Potrivit celui mai recent bilanț, 51 de persoane au murit și alte 71 au fost rănite ieri, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, care a afectat provincia Elazig din estul Turciei, a declarat un oficial local.
Victimele s-au înregistrat în cinci sate apropiate de epicentrul localizat la Karakocan, în provincia traversată de falia seismică activă a Anatoliei orientale.
Potrivit guvernatorului Muammer Erol, citat de posturile de televiziune, echipele de intervenție au intrat în toate zonele sinistrate. "Răniții sunt tratați în spitale", a declarat el, citat de CNN-Turk, adăugând că într-un cătun echipele încearcă să scoată dintre dărâmături patru persoane.
Potrivit lui Bekir Yanilmaz, primarul unuia dintre satele afectate de seism, Kovancilar, printre victime se află și copii.
Seismul, produs la ora 04.32 (04.32, ora României), a avut epicentrul în apropierea localității Karakocan, din provincia Elazig, a precizat observatorul seismologic Kandilli, din Istanbul, pe site-ul său. Între timp s-au înregistrat aproximativ 20 de replici seismice.
Locuințele din satele acestei regiuni sunt construite în general din chirpici și sunt puțin rezistente la cutremure. Potrivit oficialilor locali citați de televiziuni, bilanțul ar putea crește în continuare.
Echipele de intervenție caută supraviețuitori în satul Okcular cu 800 de locuitori, unde circa 30 de locuințe s-au prăbușit, în timp ce ambulanțele transportau răniți la spitalul din Elazig.
O unitate de jandarmi a stabilit un perimetru de securizare în jurul satului situat pe versantul unui munte.
O echipă a Semilunii Roșii a ajuns de asemenea în sat și a început să distribuie pături și alimente calde localnicilor, care participă la rândul lor la căutarea supraviețuitorilor, în pofida frigului.
În urma cutremurului au murit numeroase animale.
Cutremurele cu victime sunt frecvente în Turcia, stat traversat de mai multe falii seismice active. Două astfel de cutremure s-au soldat cu 20.000 de morți în august și noiembrie 1999 în nord-vestul țării, cu o populație mai densă.
Provincia Elazig este situată pe falia Anatoliei orientale și este afectată frecvent de cutremure.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XII)
Pagina a fost generata in 1.7985 secunde