Concurs Zeci de persoane și-au pierdut viața într-o alunecare de teren în Uganda

372
Zeci de persoane și-au pierdut viața într-o alunecare de teren în Uganda - e8f6cff759578be06a15f8a926bed102.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 80 de persoane au murit și peste 400 au fost date dispărute în urma unei alunecări de teren care s-a produs în noaptea de luni spre marți în trei localități din estul Ugandei, potrivit celui mai recent bilanț furnizat ieri de Crucea Roșie ugandeză.
"Optzeci de cadavre au fost găsite" marți seara, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Crucii Roșii ugandeze, Catherine Ntabadde.
Ca urmare a ploilor torențiale care s-au abătut asupra acestei regiuni din apropiere de vârful Elgon (4.321 de metri), situată la frontiera cu Kenya, o alunecare de teren a îngropat în noaptea de luni spre marți trei localități de la baza muntelui, în regiunea Bududa, la circa 40 de kilometri de orașul Mbale.
Aluncările de teren au avut loc în satele Bukalasi, Bumayoka și Nametsi. În ultima localitate, o piață și un centru de îngrijiri au fost acoperite de pământ.
Președintele Yoweri Museveni era așteptat la fața locului pentru a inspecta operațiunile de salvare, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției, Tamale Mirundi.
"Bineînțeles, președintele trebuie să se deplaseze azi (n.r. - ieri) acolo. Trebuie să vadă personal ce se întâmplă la fața locului și să discute cu populația", a afirmat Mirundi.
Operațiunile de salvare, desfășurate de armată, angajați ai Crucii Roșii, supraviețuitori și rude ale victimelor au fost reluate ieri, potrivit directorului Crucii Roșii ugandeze din estul țării, Kevin Nabtua.
Numeroase familii s-au refugiat în școli primare. "Este o situație groaznică", a spus adjunctul șefului districtului Bududa, Geofrey Natubu.
Autoritățile au emis un avertisment privind riscul producerii altor alunecări de teren, ploile continuând să se abată marți asupra întregii regiuni.
Uganda este afectată în prezent de ploi torențiale mai abundente decât în mod obișnuit la începutul sezonului umed, o posibilă consecință a fenomenului climatic "El Nino" pentru care această țară africană a emis în octombrie 2009 o alertă valabilă până în martie 2010.
Zona estică a țării este frecvent afectată de alunecări de teren, dar și regiunea muntoasă Rwenzori din vest.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7218 secunde