În timpul unor violențe interconfesionale

Aproximativ 500 de persoane au fost ucise în Nigeria

317

Articole recomandate

Cel puțin 500 de persoane, din trei sate creștine situate în apropiere de orașul Jos (centrul Nigeriei), au fost ucise în timpul unor atacuri ale unor crescători de animale dintr-o etnie musulmană, a declarat ieri un oficial al statului Plateau, a cărui capitală este orașul Jos.
"Până la 500 de persoane au fost omorâte în acest act abominabil comis de crescătorii (de animale) Fulani", a declarat telefonic reprezentantul pentru Comunicare al statului Plateau, Dan Majang. El a precizat că au fost arestate 95 de persoane.
Victimele, între care numeroase femei și copii, au fost ucise cu maceta, potrivit locuitorilor. Numeroase locuințe au fost incendiate.
Potrivit mai multor surse locale, atacurile au avut loc în mod coordonat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind comise de crescători din etnia Fulani, majoritar musulmani, împotriva a trei sate aparținând unor membri ai etniei Berom, majoritar creștină, la sud de Jos.
Ar fi fost vorba, afirmă aceste surse, de represalii în urma unui conflict anterior între cele două etnii, între nomazii Fulani și sedentarii Berom.
Nu au existat violențe în noaptea de duminică spre luni, fiind mobilizate forțele armate, iar zona fiind plasată în stare de alertă maximă, a dat asigurări Frank Tatgun, locuitor al unuia dintre cele trei sate atacate, Dogo Nahawa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XII)
Pagina a fost generata in 2.4456 secunde