Ucraina a pierdut un sfert din terenurile sale cultivabile din cauza ocupaţiei ruse

133
Ucraina a pierdut un sfert din terenurile sale cultivabile din cauza ocupaţiei ruse - ucrainaterenuri-1655219359.jpg
Ucraina a pierdut un sfert din terenurile sale cultivabile din cauza ocupaţiei ruse din unele regiuni, în sud şi est, a anunţat luni Ministerul Agriculturii, care susţine însă că acest lucru nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea alimentară a ţării, informează AFP.


„În ciuda pierderii a 25% din terenurile cultivabile, structura culturilor însămânţate în acest an este mai mult decât suficientă pentru a asigura consumul populaţiei ucrainene”, a afirmat ministrul adjunct al Agriculturii, Taras Vîsoţki, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, consumul s-a redus, de asemenea, din cauza deplasărilor masive (de populaţie) şi a migraţiilor externe, în afara ţării.


Peste şapte milioane de ucraineni s-au deplasat în interiorul ţării, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) şi a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Lor li se adaugă alte 7,3 milioane care au fugit în străinătate, dintre care peste jumătate în Polonia.


„În ciuda pierderii deloc neglijabile de terenuri aflate acum sub controlul ruşilor, structura actuală a suprafeţelor cultivate nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea alimentară a Ucrainei”, a dat asigurări Vîsoţki în faţa presei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9447 secunde