Ucraina / Procurorul general a cerut Rusiei arestarea lui Viktor Ianukovici

245
1
Ucraina / Procurorul general a cerut Rusiei arestarea lui Viktor Ianukovici - viktorianukovici-1423327543.jpg

Articole recomandate

Procurorul general al Ucrainei, Vitali Iarema, a declarat că a trimis Rusiei o cerere pentru căutarea și arestarea fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici și a altor foști oficiali ucraineni, relatează agenția TASS în pagina electronică.



"Am trimis Parchetului General al Rusiei o cerere privind stabilirea locului în care se află și arestarea lui Ianukovici", a declarat vineri Iarema în Parlamentul ucrainean.

Alți politicieni de pe listă sunt fostul premier Mikola Azarov, fostul procuror general Viktor Pșonka și fostul șef al Serviciului de securitate Aleksander Iakimenko.

Procurorul general l-a acuzat pe Ianukovici că a prejudiciat economia ucraineană cu aproximativ 100 de miliarde grivne (3,5 miliarde de euro), potrivit Mediafax.ro.

Fostul președinte este acuzat de asemenea de "uzurparea puterii" prin abolirea reformei constituționale din 2004, concomitent cu extinderea prerogativelor prezidențiale și limitarea rolului Parlamentului.

Viktor Ianukovici, în vârstă de 64 de ani, președinte al Ucrainei din 2010 până în februarie 2014, a fugit din Ucraina pe fondul protestelor violente înregistrate în Piața Independenței din Kiev și s-a refugiat în Rusia.



Comentează știrea

burdy
8 februarie 2015
Oferta lucru!

Oferta locuri de munca in toate localitatile! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5426 secunde