Un copil de 8 ani a murit din cauza unei boli asociate cu Covid-19

87
Un copil de 8 ani a murit din cauza unei boli asociate cu Covid-19 - mana-1589712373.jpg

Articole recomandate

Un copil de 8 ani din Marea Britanie este cea mai tânără victimă a bolii Kawasaki, un sindrom inflamator care afectează copiișiasociatde experți cu Covid-19, relatează Mirror.


Micuțul Alex Parsons a murit pe 25 aprilie, după ce medicii i-au găsit multiple anevrisme coronariene. Cu doar două ore înainte de deces, copilul a fost fotografiat de părinți în timp ce se juca fericit pe patul de spital.


"Nu-mi vine să cred că l-am purtat în pântece mai mult decât a fost în viață. Nu voi mai fi vreodată întreagă. Mulți părinți vor ajunge în aceeași poziție inimaginabilă dacă Guvernul nu va începe să asculte sfaturile oamenilor de știință și să înceteze să se mai joace cu viețile oamenilor. Medicii și asistentele care s-au luptat să îi salveze viața lui Alex au fost incredibili, dar dacă ar fi știut mai multe despre legătura între Covid și boala Kawasaki, ar fi putut face mai multe", a declarat îndurerată, Kathryn Rowlands, mama copilului.


Alex era perfect sănătos, însă la un moment dat părinții săi au observat că micuțului i-a apărut o iritație pe spate, asemănătoare cu o arsură solară. Apoi copilul a făcut temperatură, iar iritația i s-a extins și la extremități.


Pe 6 aprilie, copilul a fost internat într-un spital din Plymouth, unde a fost diagnosticat cu boala Kawasaki. Starea sa a continuat să se înrăutățească și a fost transferat la un spital pentru copii, iar medicii de aici i-au găsit multiple anevrisme coronariene și arterele lărgite. Alex a murit apoi, după câteva ore.


OMS a indicat vineri că studiază o posibilă legătură între COVID-19 și maladia Kawasaki, un sindrom inflamator care afectează copiii, o formă similară a acestuia provocând recent primul deces în Franța, relatează AFP.


″Ipoteze inițiale indică faptul că acest sindrom ar putea fi legat de COVID -19 (...). Solicităm tuturor clinicienilor din întreaga lume să lucreze cu autoritățile naționale și cu OMS pentru a fi în alertă și a înțelege mai bine acest sindrom care afectează copiii″⁣, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui conferințe de presă virtuale la Geneva, potrivit Agerpres.


"Este crucial să se caracterizeze cu precizie și urgent acest sindrom clinic, pentru a înțelege cauzalitatea sa și pentru a descrie protocoalele de tratament", a adăugat el.


OMS și rețeaua sa globală de clinicieni au dezvoltat o definiție preliminară și au pus la dispoziția medicilor un formular de declarație pentru orice caz suspect de Sindrom de răspuns inflamator sistemic (SRIS).


Cazurile înregistrate în întreaga lume sunt rare și rolul noului coronavirus în dezvoltarea infecției rămâne necunoscut, a subliniat Michael Ryan, responsabil pentru programele de urgență din cadrul OMS.


″Nu știm dacă este virusul cel care atacă celulele sau dacă este răspunsul imunitar″⁣ excesiv’ care provoacă inflamația, cum este în cazul febrei Ebola, a explicat el.


Boala a intrigat autoritățile sanitare din mai multe țări în ultimele două săptămâni, deși copiii nu sunt decât puțin afectați de forme grave de COVID -19.


După o alertă inițială în Regatul Unit, la sfârșitul lunii aprilie, au fost raportate cazuri similare la New York, în Italia sau în Spania. Decesele sunt extrem de rare, un băiat de cinci ani la New York și un altul de 14 ani la Londra.


Un prim caz fatal a fost anunțat, vineri, în Franța. Un băiat în vârstă de nouă ani, care avea leziuni cerebrale, a murit la Marsilia (sud), la 8 mai, în urma unui stop cardiac, a declarat pentru AFP profesorul Fabrice Michel, directorul secției de reanimare pediatrică de la spitalul La Timone.


Teste serologice au arătat că acest copil ″a venit în contact″⁣ cu coronavirusul, dar nu au dezvoltat simptomele COVID -19.


Simptomele sindromului inflamator sunt febră ridicată, dureri abdominale și tulburări digestive, erupție cutanată, conjunctivită și inflamare a cavității bucale. Acestea sunt apropiate de simptomele bolii Kawasaki, care afectează copiii și provoacă inflamarea vaselor de sânge.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7125 secunde