Un magazin din Hong Kong vinde înghețată cu aromă de gaz lacrimogen

356
Un magazin din Hong Kong vinde înghețată cu aromă de gaz lacrimogen - inghetata-1589532789.jpg

Articole recomandate

Un magazin din Hong Kong vinde înghețată cu aromă de gaz lacrimogen, pentru cei nostalgici după demonstrațiile violente de anul trecut, informează New York Times.


Ingredientul principal este piperul negru.


"Are gust de gaz lacrimogen. Pare dificil să respiri inițial, este chiar picantă și iritantă. Mă face să vreau să beau multă apă imediat", a spus un client, citat de AP. "Cred că este o amintire a cât de dureroasă a fost mișcarea de protest și că nu trebuie să uit".


Înghețata a fost făcută în semn de sprijin pentru mișcarea pro-democrație, care pare să revină, odată ce măsurile restrictive impuse din cauza crizei sanitare au fost relaxate, a spus proprietarul magazinului.


El a mai afirmat că a încercat diverse ingrediente, inclusiv wasabi și muștar, în încercarea de a replica gustul gazului lacrimogen. Piperul negru e cel mai apropiat. Propietarul a mai precizat că aroma este un succes, fiind vândute, în medie, 20 - 30 de cupe pe zi.


Potrivit autorităților, peste 16.000 de doze de gaz lacrimogen au fost trase în timpul protestelor pe teritoriul ce a aparținut de Marea Britanie până în 1997, când a fost cedat Chinei, susține hotnews.ro.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4258 secunde