Un fotoreporter britanic rănit a refuzat să fie evacuat din Siria de Crucea Roșie

642
Soția fotoreporterului britanic Paul Conroy a declarat duminică la radio BBC că soțul său, rănit la Homs alături de jurnalista franceză Edith Bouvier, a refuzat propunerea de a fi evacuat de Crucea Roșie siriană din cauza lipsei de încredere față de această organizație, transmite AFP.

"Li s-a spus că Crucea Roșie siriană nu este demnă de încredere. Prin urmare, au refuzat să plece cu ei fără a fi însoțiți de cineva de la ambasada Marii Britanii sau de la cea a Franței", a declarat Kate Conroy, fără a preciza o dată.

"Îi pot înțelege motivele, însă din numeroasele conversații cu deputați, Foreign Office etc, știu că nu vor trimite un oficial al ambasadei pentru a-i însoți", a mai spus soția fotoreporterului independent care lucrează în special pentru Sunday Times.

"Prin urmare, el trebuie să înțeleagă faptul că ei (Crucea Roșie) au o dimensiune internațională și că reprezintă o protecție suficientă pentru a fi evacuat în siguranță", a spus Kate Conroy.

"Mi-ar plăcea ca cineva de la ambasadă să spună: 'să uităm de protocol, voi merge și îi voi ajuta să iasă de acolo', însă știu că nu se va întâmpla acest lucru", a adăugat ea.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Internațional al Crucii Roșii de la Damasc a declarat duminică faptul că evacuarea de răniți, printre care și Paul Conroy și Edith Bouvier, blocați la Homs, oraș aflat sunt bombardamentele armatei siriene, va avea loc probabil luni.

O jurnalistă străină implicată în aceste negocieri a declarat sâmbătă pentru AFP că de două ori ambulanțele Crucii Roșii siriene au ajuns în cartierul Baba Amr, însă au fost blocate de membrii Armatei Siriene Libere (ASL), formată din militari disidenți.

ASL a acuzat regimul că a arestat vineri nouă răniți evacuați, însă Comitetul Internațional al Crucii Roșii a anchetat acest lucru și a precizat că 's-a dovedit complet fals', a spus jurnalista.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6489 secunde