Un milion de militari din Coreea de Nord, în stare de alertă sporită

796
Un milion de militari din Coreea de Nord, în stare de alertă sporită - coreanordarmata-1334317922.jpg
Coreea de Nord a ridicat nivelul de alertă a forțelor sale armate, a anunțat vineri Kim Kwan-jin, ministrul sud-coreean al Apărării, citat de Mediafax. Decizia Phenianului vine după testul eșuat al unei rachete cu rază lungă de acțiune, test care a atras condamnări din partea comunității internaționale.
"(Forțele armate) ale Coreei de Nord au fost plasate în stare de alertă sporită", a declarat Kim Kwan-jin în fața unei comisii parlamentare, potrivit Cabinetului său, fără să se știe imediat dacă această decizie a fost adoptată înainte sau după tirul de rachetă.

Armata Populară a Coreei de Nord, bine echipată, numără aproximativ 1,2 milioane de militari, la o populație totală de aproximativ 24,5 milioane de persoane.

Ministrul Kim Kwan-jin s-a întâlnit cu generalul James D. Thurman, comandantul forțelor americane staționate în Coreea de Sud, și cu ambasadorul american Sung Kim.

El a pledat, cu această ocazie, pentru adoptarea unor "sancțiuni adecvate" în urma tirului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Comisia pentru Apărare a Parlamentului sud-coreean a adoptat o rezoluție care recomandă un răspuns "ferm" la oricare nouă "provocare" nord-coreeană. Phenianul ar trebui "să suspende imediat dezvoltarea de arme de distrugere în masă și rachete cu rază lungă de acțiune", conform acestui text.

Seulul și Phenianul au semnat un armistițiu după Războiul din Coreea (1950-1953), dar nu și un tratat de pace.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3136 secunde