Coreea de Nord, sfidătoare:

"Nu vom abandona niciodată dreptul de a lansa un satelit pașnic"

282
Coreea de Nord nu va abandona niciodată dreptul de a lansa "un satelit pașnic", a anunțat ieri agenția oficială nord-coreeană KCNA, în timp ce mai multe țări cer Phenianului să revizuiască acest plan, prevăzut pentru jumătatea lui aprilie, care ar încălca rezoluțiile ONU, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Nu vom abandona niciodată dreptul de a lansa un satelit pașnic, un drept legitim pentru un stat suveran și o etapă esențială pentru dezvoltarea economică", a precizat KCNA, care preia declarațiile regimului comunist.

În acest articol al KCNA, Coreea de Nord precizează că a invitat agenția americană NASA să trimită experți la lansare, "pentru a putea vedea natura pașnică a lansării satelitului". Phenianul afirmase anterior că a invitat jurnaliști și experți străini să asiste la operațiune, prevăzută între 12 și 16 aprilie, pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la nașterea fondatorului Coreei de Nord, Kim Il-sung.

Declarația Phenianului intervine în timp ce la Seul se desfășoară un summit consacrat securizării materialelor nucleare, pentru a nu ajunge în posesia organizațiilor teroriste. Summitul este dominat în culise de problema rachetei nord-coreene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde