Un regizor de la Hollywood a renunțat de bună voie la bogăție și s-a mutat într-o casă mobilă

68
Un regizor de la Hollywood a renunțat de bună voie la bogăție și s-a mutat într-o casă mobilă - tomshadyac-1367938815.jpg
Tom Shadyac, regizorul din spatele unor hit-uri box office precum "Ace Ventura, detectivul lui pește", a renunțat la vila sa de milioane de dolari pentru o casă mobilă cu o suprafață de 92 de metri pătrați și la avionul privat pentru o bicicletă. Americanul susține că nu ai nevoie să fii bogat pentru a fi fericit. 
În urma unui accident de bicicletă petrecut în 2007, în urma căruia a devenit extrem de sensibil la lumină și zgomot, regizorul Tom Shadyac și-a schimbat radical viața, scrie Daily Mail.

Americanul a renunțat la vila sa de milioane de dolari pentru o casă mobilă cu o suprafață de 92 de metri pătrați situată într-un parc de rulote și la avionul privat pentru o bicicletă și a întors spatele unui salariu de peste un milion de dolari pentru cel mai recent film regizat, preferând să încaseze salariul minim permis la Hollywood (în jur de 218.000 de dolari).

Tom Shadyac a produs cu doi ani în urmă un documentar în care a prezentat călătoria sa de la o viață înconjurată de lux la un stil de viață frugal. În documentar, regizorul a vorbit cu o seamă de lideri spirituali și intelectuali despre imperfecțiunile societățile actuale și cum ne putem îmbunătăți viețile.

Acum, într-un interviu pentru postul de televiziune CBS, Tom Shadyac spune că a fost cel mai puțin împlinit ca om când avea cei mai mulți bani în bancă. "Mi-am dat seama că nu aveam cu adevărat nevoie de un avion privat. Un zbor de o oră și jumătate costa 44.000 de dolari. Unii americani nu câștigă banii ăștia într-un an", povestește Shadyac.

Drept urmare, regizorul a decis să-și folosească banii în scopuri mai nobile. A construit un adăpost pentru persoanele străzii în Virginia și a început să doneze bani unor organizații care luptă cu sărăcia și protejează mediul și animalele. "Cu cât donez mai mult, cu atât mai bogat mă simt. Faima și averea reprezintă doar capcane", explică americanul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5803 secunde