Undă verde pentru prima execuție după controversatul caz din Oklahoma

89
Undă verde pentru prima execuție după controversatul caz din Oklahoma - pedeapsacumoartea122789001385823-1403086998.jpg

Articole recomandate

Curtea Supremă a Statelor Unite și-a dat acceptul pentru prima execuție prevăzută după cea din Oklahoma, din urmă cu șapte săptămâni, care a fost neobișnuit de lungă și care aparent i-a produs condamnatului suferințe, relatează AFP.


Înalta Curte a respins ultimele două recursuri, precum și cererile de suspendare ale condamnatului la moarte Marcus Wellons, care a ucis o adolescentă, astfel că execuția sa cu injecție letală a rămas programată pentru marți seară (ora locală), la un penitenciar din Jackson, în statul Georgia, potrivit unui purtător de cuvânt al Curții Supreme.


Marcus Wellons, în vârstă de 58 de ani, a fost condamnat la moarte pentru uciderea, în 1989, a unei adolescente de 15 ani, vecină și prietenă apropiată a fiului partenerei sale. Acest afroamerican a răpit-o pe fată când ea se îndrepta spre școală, a violat-o și a strangulat-o cu un fir de telefon, după care a ascuns trupul gol și mutilat într-o zonă împădurită din apropiere.


Dacă nu va interveni nimic de ultim minut, aceasta ar fi prima execuție după cea a lui Clayton Lockett, care aparent a murit în suferință la 29 aprilie în Oklahoma (sud).


Nicio execuție nu a mai avut loc în SUA de la acel moment, procedurile de administrare de injecții letale pentru cinci condamnați la moarte fiind amânate.


Clayton Lockett a murit la 43 de minute după injectarea unui nou amestec letal, comparativ cu cele aproximativ 10 minute cât ar fi trebuit să dureze procedura în mod normal. Autopsia a arătat că personalul responsabil de execuție nu a reușit să administreze injecția intravenos și, după mai multe încercări eșuate, a perforat vena femurală, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6364 secunde