Vatican / Papa Paul al VI-lea va fi beatificat la finalul Sinodului episcopilor de duminică

67
Vatican / Papa Paul al VI-lea va fi beatificat la finalul Sinodului episcopilor de duminică - papapaulalvilea-1413561071.jpg

Articole recomandate

Papa Paul al VI-lea, ce a condus Biserica Catolică între 1963 și 1978, ca fi beatificat la finalul Sinodului episcopilor de duminică, informează AFP.
Vindecarea inexplicabilă a unui bebeluș atribuită lui Paul al VI-lea a fost confirmată ca miracol, în primăvara acestui an, de Congregația pentru cauza sfinților, ceea ce permite beatificarea acestui papă, născut în 1897. Beatificarea este ultimul pas în procedura de sanctificare.
Giovanni Battista Montini a devenit papă în iunie 1963, sub numele de Paul al VI-lea. Acest papă a dus la bun sfârșit Conciliul Vatican II, inițiat de predecesorul său, Ioan al XXIII-lea, care a deschis Biserica catolică atât față de celelalte confesiuni și religii, cât și față de societate.
Paul al VI-lea, care a murit în 1978, este citat adesea de papa Francisc, iar activitatea sa este permanent reevaluată.
Pe 27 aprilie, foștii suverani pontifi Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea au fost canonizați în timpul unei ceremonii solemne oficiate de Papa Francisc în Piața Sf. Petru de la Vatican.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8953 secunde