Vezi aici cum poți scăpa de amenda pentru depășirea vitezei legale

470
Vezi aici cum poți scăpa de amenda pentru depășirea vitezei legale - radar74742500-1311863404.jpg

Dacă în instanță există o fotografie ca probă împotrivă ta și ea are semnul "T", trebuie să știi că asta înseamnă TARGET adică Țintă și arată că aparatul radar identifică un corp în mișcare și viteza acestuia, potrivit dcnews.ro

"Sunt foarte puțini cei care știu că atunci când viteza stabilită de radar este aproape de viteza legală și o depășește cu cel mult 9 km/h nu trebuie să plătească absolut nicio amendă", explică avocatul Gheorghe Piperea. Potrivit lui Piperea, "legea spune că trebuie să fii trecut cu 10 kmh peste viteza legală că să fii sancționat".

Mai mult decât atât, ar trebui să știi că și dacă depășește 59 de km/h ai șanse să câștigi în instanța anularea amenzii. De ce? "Poți să contești măsurătoarea. Practica arată că aparatele de radar au o marjă de eroare cam de 5 kmh în plus sau în minus. Poți să mizezi și pe asta. Dacă este un radar mobil, aici marjele sunt și mai mari", a subliniat Piperea.

În momentul în care ai primit amendă acasă, trebuie să te asiguri că toate datele tale sunt completate corect.

Dacă ceva este completat greșit adică ne referim la date precum nume, prenume, numărul de înmatriculare a mașinii, numărul și seria cărții de identitate, descrierea contravenției, încadrarea ei în drept, ai mari șanse de reușită.

Astfel, dacă informațiile sunt incomplete sau incorecte, atunci amenda poate fi anulată.

Un alt lucru important: vezi dacă procesul-verbal constatator al amenzii ți-a fost trimis în termen de maximum 30 de zile de la data aplicării acesteia, pentru că, dacă Poliția ți-a trimis amendă cu depășirea acestui termen, ea este nulă și va fi desființată de orice judecător. Trebuie, de asemenea, știut că în momentul în care contești amenda aplicarea sancțiunii se suspendă. Cu alte cuvinte dacă ți-a fost suspendat permisul de conducere și depui o contestație în instanță, poliția va fi obligată să-ți dea înapoi actul. Vei putea conduce mașina până când instanța dă o decizie. Dacă vrei să ai șanse de succes trebuie să depui plângerea în termen de maximum 15 zile de la primirea ei, altfel ești bun de plată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0136 secunde