Vezi ce a decis Tribunalul București în cazul FNI

2685
Vezi ce a decis Tribunalul București în cazul FNI - sov16292700-1316699469.jpg
Tribunalul București a respins cererea lui Nicolae Popa de rejudecare a procesului Fondului Național de Investiții. Decizia nu este însă definitivă. La începutul lui august, Parchetul General ceruse redeschiderea acestui dosar, dar și a celor legate de Banca Agricolă, Banca de Investiții și Dezvoltare (BID) și Banca Română de Scont, în care Sorin Ovidiu Vîntu era cercetat pentru spălare de bani.

Procesul FNI nu se reia, a decis Tribunalul București joi, fără ca decizia să fie definitivă.

Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de detenție pentru prăbușirea Fondului Național de Investiții, a solicitat autorităților române, după ce a fost extrădat din Indonezia, redeschiderea cazului FNI.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la propunerea Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, în considerarea dosarelor aflate pe rolul acesteia, în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani de către Sorin Ovidiu Vîntu, precum și a solicitării de redeschidere a dosarului Fondului Național de Investiții (FNI) formulate de Nicolae Popa, înregistrată pe rolul Tribunalului București, au fost analizate cauzele soluționate anterior de Ministerul Public, având ca obiect fraudarea FNI sau infracțiuni de spălare de bani presupus a fi comise de Vîntu.

Citește mai departe…


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1184 secunde