Video VIDEO. Conflictul din Fâșia Gaza. Copiii s-au întors la școală după războiul de 50 de zile. Cum arată școlile distruse de bombardamente

136
VIDEO. Conflictul din Fâșia Gaza. Copiii s-au întors la școală după războiul de 50 de zile. Cum arată școlile distruse de bombardamente - israelgazaconflict12-1410873043.jpg

Articole recomandate

Jumătate de milion de copii din Fâșia Gaza au început noul an școlar, cu o întârziere de trei săptămâni, din cauza pagubelor provocate de cele 50 de zile de război dintre Israel și gruparea Hamas, încheiat cu un armistițiu pe 26 august, informează Huffington Post.

Prima zi de școală în Fâșia Gaza a fost duminică, când 230.00 de copii de la clasele 1-12 s-au prezentat în școlile publice, alți 200.000 au mers la școlile ONU, iar câteva mii au început școala în instituții private, scrie Huffington Post.

Începerea noului an școlar a fost întârziată timp de trei săptămâni, din cauza distrugerilor masive provocate școlilor, precum și din cauza faptului că multe dintre școlile ONU au devenit adăposturi pentru cei care și-au pierdut locuințele în urma bombardamentelor.

Pe zidurile școlilor se văd cu ușurință urmele gloanțelor, iar elevii s-au așezat în bănci în clase care nu mai au ferestre sau chiar au găuri imense în pereți.

În clase, pe bănci, elevii au lipit etichete sau au pus hârtii cu numele celor care și-au pierdut viața în războiul de 50 de zile. În prezent, Israelul și mișcarea Hamas se află într-un "armistițiu permanent", după 50 de zile de confruntări intense din Fâșia Gaza, soldate cu cu peste 2.130 de morți în rândul palestinienilor și cu 68 de victime în rândul israelienilor, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3071 secunde