Video VIDEO / Tragedie în SUA: Un șofer a intrat cu maşina în mulţimea adunată la o paradă de Crăciun. Cel puțin 5 morți și 40 de răniți

171
VIDEO / Tragedie în SUA: Un șofer a intrat cu maşina în mulţimea adunată la o paradă de Crăciun. Cel puțin 5 morți și 40 de răniți - deces-1637566496.jpg

Articole recomandate

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat duminică mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, atacul soldându-se cu cel puțin 5 morți și 40 de răniți, printre care copii, enoriași și un preot catolic, relatează CNN. Un suspect a fost reținut de poliție, însă autoritățile nu au oferit încă mai multe detalii legate de victime și autorul atacului. Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la tragedie.


Potrivit ultimului bilanț oficial, cel puțin 5 oameni au murit în urma tragediei și 40 au fost răniți, relatează CNN citând autoritățile locale. Bilanțul este unul provizoriu, numărul victimelor ar putea crește.




Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, mașina pare să se îndrepte cu viteză spre oamenii din paradă, iar într-un alt video poliția pare că a deschis focul încercând să oprească mașina care intra în bariere, relatează și The Guardian.


Alte imagini surprinse de martori oculari arată cum autovehiculul intră într-un grup de adolescente costumate în crăciunițe, care dansau la paradă.


“A fost îngrozitor! Mașina a trecut pe lângă noi și am văzut trupuri zburând prin aer și oameni țipând”, a povestit pentru presa locală unul dintre martorii oculari.


Întrebat dacă este vorba despre un atact terorist, șeful poliției locale a spus că ancheta este în derulare și încă nu se poate pronunța.


"Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre Main Street (strada principală)", a explicat șeful poliției Dan Thompson.


"Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident", a spus Dan Thompson. Acesta a mai declarat că poliția a deschis focul pentru a opri mașina, adăugând că nimeni nu a fost rănit din cauza intervenției ofițerilor.


Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare, a mai spus el, adăugând că autorităţile au identificat o persoană în cadrul acestei anchete.


Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului şi prezent la faţa locului, a povestit pentru Milwaukee Journal Sentinel că a văzut un vehicul de tip SUV angajându-se cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada. "Apoi, am auzit un lovitură puternică şi ţipetele asurzitoare ale persoanelor lovite de vehicul", a spus el.


Primarul oraşului, consternat de tragedie

„Comunitatea noastră a trecut prin clipe de groază și prin tragedie când ar fi trebuit să fie o sărbătoare a comunității. Sunt profund întristat că atât de mulți membri ai comunității noastre au mers la o paradă, dar s-au ales cu răni și cu inima frântă”, a spus Sawn Reilly, primarul dinWaukesha, Wisconsin. „Parada noastră de Crăciun era în desfășurare când un SUV roșu a trecut prin baricade, îndreptându-se spre strada principală. Mașina a lovit peste 20 de persoane, unii dintre ei copii. S-au produs decese în urma acestui incident. Un ofițer și-a descărcat arma asupra vehiculului suspect încercând să-l oprească. Niciun trecător nu a fost rănit în urma descărcării armei”, a spus și Daniel Thompson, șeful poliției din Waukesha. „Am găsit mașina. Avem o persoană de interes în custodie în acest moment, dar investigația este foarte fluidă. În acest moment, nu credem că au fost împușcături trase din vehicul”, a adăugat el.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7366 secunde