Viktor Orban denunță un "imperiu condus de Bruxelles"

217
Viktor Orban denunță un
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat luni, în deschiderea dezbaterii parlamentare a amendamentului constituțional împotriva oricăror eforturi viitoare ale UE de a muta refugiați, că acesta vizează dreptul statelor membre ale Uniunii de a se opune unui "imperiu condus de Bruxelles", relatează The Associated Press, citat de News.ro.



Fiecare țară are dreptul să-și decidă singură soarta, a subliniat premierul conservator populist, care a denunțat o dorință de înlocuire a procesului democratic de luare a deciziilor cu o "direcție biroctratică fără chip".

Un referendum pe această temă a fost invalidat, pe 2 octombrie, din cauza unei slabe participări la consultare, însă 98% dintre alegătorii unguri care s-au prezentat la urne au susținut poziția Guvernului împotriva sistemului de distribuire a migranților adoptat de Uniunea Europeană.

Partidul xenofob Jobbik (extremă dreapta) susține amendamentul "doarece multiculturalismul nu funcționează", iar socialiștii, cea mai importantă formațiune de opoziție, au anunțat că vor boicota acest proces.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8201 secunde