Violențe în Egipt cu zeci de morți

1099
Violențe în Egipt cu zeci de morți - egipt-1359298440.jpg
Cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste 300 au fost rănite în violențele care au izbucnit sâmbătă în orașul egiptean Port Said după ce 21 de persoane implicate în incidentele produse în 2012 la un meci de fotbal au fost condamnate la moarte.


Apropiații condamnaților au luat cu asalt închisoarea unde sunt încarcerați aceștia, imediat după anunțarea sentințelor. Persoane rămase neidentificate au deschis focul spre forțele de ordine, omorând cel puțin doi agenți de poliție. Armata a trimis vehicule blindate în jurul închisorii.

Cel puțin 30 de persoane au murit în violențele izbucnite sâmbătă dimineață, au declarat surse medicale. Bilanțul îi include pe cei doi polițiști împușcați mortal. Conform televiziunii publice, alte peste 50 de persoane au fost rănite.

Justiția egipteană a condamnat la moarte 21 de persoane acuzate că au fost implicate în incidentele soldate cu 74 de morți, anul trecut, după un meci de fotbal la Port Said.

Verdictul a fost primit cu urale de rudele victimelor prezente în sala de judecată de la Cairo. Șaptezeci și patru de persoane, între care și un polițist, au murit în Egipt și peste 150 de oameni au fost răniți în violențele izbucnite după un meci de fotbal, în data de 1 februarie 2012, la Port Said. Violențele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul și au început să arunce cu pietre și sticle asupra fanilor oaspeți, susținători ai formației Al Ahly.

Pe 9 martie va fi aflat verdictul în cazul altor 52 de inculpați, dintre care nouă polițiști.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2886 secunde