Zborul MH17: Anchetatorii au găsit fragmente ale unei rachete Buk la locul prăbușirii avionului malaysian

112
Zborul MH17: Anchetatorii au găsit fragmente ale unei rachete Buk la locul prăbușirii avionului malaysian - mh17-1439305248.jpg
Anchetatorii responsabili cu ancheta în cazul cazul zborului MH17, doborât în iulie 2014 în estul Ucrainei, au anunțat că au găsit elemente ce ar putea aprține unei rachete de fabriacție rusească, relatează B1.ro.

Potrivit Comisiei Olandeze de anchetă, fragmentele găsite la locul prăbușirii avionului malaysian ar aparține unui sistem de rachetă Buk, ce ar putea stabili cu claritate cine a doborât avionul. Anchetatorii susțin însă că deocamdată nu s-a stabilit o legătură între fragmentele de rachetă și avionul prăbușit.

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, la bordul căruia se afla 298 de pasageri, majoritatea cetățeni olandezi. În acea perioadă aveau loc lupte între separatiștii proruși și forțe guvernamentale de la Kiev.

Anchetatorii olandezi susțin că accidentul aviatic a fost cauzat de o rachetă lansată de separatiști, însă Moscova respinge suspiciunile și susține că în spatele atacului este armata ucraineană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2814 secunde