Zborul MH370: US Navy trimite în zona de căutări un vas pentru eventuala recuperare a cutiilor negre

147
Zborul MH370: US Navy trimite în zona de căutări un vas pentru eventuala recuperare a cutiilor negre - 7755-1395655679.jpg

Articole recomandate

Marina militară americană a anunțat că a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre în zona unde se concentrează căutările privind eventualele resturi ale zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, scrie AFP.


Este vorba despre o 'măsură de precauție', a menționat într-un e-mail comandantul William Marks, purtător de cuvânt al Flotei a VII-a americane.


'Dacă este confirmat un câmp cu resturi ale avionului, sistemul tractat TPL-25 (Towed Pinger Locator System) va reprezenta un atu suplimentar pentru a încerca localizarea cutiilor negre' ale avionului Boeing 777 dat dispărut pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, a adăugat el.


Potrivit ofițerului, TPL-25 este capabil să repereze aceste cutii negre de o importanță capitală de la 6.000 de metri deasupra fundului mării, captând semnalul lor acustic.


Un avion de pasageri are în mod regulamentar două cutii negre numite DFDR (Digital flight Data Recorder) și CVR (Cockpit Voice Recorder).


DFDR înregistrează secundă cu secundă toți parametrii pe o durată de zbor de 25 de ore (viteză, altitudine, traiectorie etc).


CVR conservă toate conversațiile, dar și sunetele și anunțurile care se aud în cabina piloților. O analiză acustică aprofundată permite să se cunoască regimul motoarelor.


Zborul MH370 și-a părăsit traiectoria la jumătatea drumului, între Malaezia și Vietnam, la o oră după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing, și s-a îndreptat spre vest. Sistemele de comunicații au fost dezactivate 'în mod deliberat', după cum au afirmat autoritățile malaeziene. Avionul a zburat aproximativ opt ore înainte să termine rezervele de carburant. 




Căutările se desfășoară din nordul Thailandei până în Asia Centrală, inclusiv o regiune din China, pentru coridorul nordic, iar pentru cel sudic din Indonezia până în sudul Oceanului Indian, scrie Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.615 secunde