Medicul de gardă

Albirea dinților, cu produse din comerț?

211
Albirea dinților, cu produse din comerț? - 30iuliemediculalbireprodcomert-1375192382.jpg
"Numai cine n-a fost la dentist nu știe ce scoruri au pentru orice fel de lucrare. Cât despre albire, te ia cu fiori. O prietenă și-a albit dinții cu produse din comerț și e mulțumită. Aș vrea să încerc și eu, dar am avut mereu probleme cu cariile și nu știu dacă e bine să mă încumet. Poate mă lămurește un medic prin această rubrică. Vă mulțumesc, Aura Vergu".

Chiar dacă în rețeaua comercială din Constanța se vând și produse destinate albirii dinților, medicul stomatolog Cecilia Stănică nu vă recomandă, doamnă Vergu, să recurgeți la acestea. Totul, din cauză că albirea danturii nu este o treabă atât de simplă precum ar putea părea. Dimpotrivă, întrucât pot exista tot felul de probleme, este bine ca înainte chiar și de albirea pe cont propriu să mergeți la un consult stomatologic și să vorbiți deschis cu specialistul despre ceea ce aveți de gând să faceți. 

Riscurile autoalbirii!

Întrucât albirea dinților este, în sine, un proces de decolorare a dentinei și a petelor smalțului, stomatologul este de părere că încercările de a face această operațiune acasă pot avea urmări dintre cele mai nedorite. De exemplu, poate fi distrus smalțul și dentina dacă produsele nu sunt folosite cum trebuie. Totul, din cauză că toate acele materiale au în componență acizi, care pot să distrugă structurile dure dentare și să crească posibilitatea apariției cariilor, dar și a hipersensibilității dinților. 

Specialista atrage atenția că n-ar trebui să se aibă în vedere experiențele unor apropiați, întrucât efectele albirii în necunoștință de cauză pot avea o viață foarte scurtă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Albirea dinților, la întâmplare?
Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Formule de albire a dinților
Pagina a fost generata in 1.5672 secunde