Apeluri de la cetățeni

233
"Eu nu locuiesc în Constanța și nici în apartamentul meu nu stă nimeni permanent. Am niște prieteni în oraș care au cheia de la intrarea în bloc și în apartament, vin în control, să zic așa, ca să verifice, oricând se poate întâmpla vreo avarie, e obligația mea să fiu atentă. De când cu gerul ăsta, au mai rămas acolo și peste noapte,

ceea ce stârnește nemulțumirea unor locatari. Pot, din punct de vedere legal, să-l trec la plata cheltuielilor cel puțin o lună din două, pentru că nu-mi plac discuțiile astea. Sunt și vremuri grele, facturile sunt mari…" – Ana Fluture, din Constanța -

xxx

Potrivit legislației, pot fi trecute la cheltuieli persoanele care locuiesc efectiv în imobilul respectiv cel puțin 15 zile pe parcursul unei luni, așa că numai dumneavoastră știți dacă situația în care vă aflați se încadrează în această prevedere. Potrivit Legii nr. 230 din 2007, în cazul în care suma respectivă nu se plătește, asociația de proprietari poate acționa în instanță persoana în cauză, probând cu martori că aceasta a locuit efectiv în clădire peste limita amintită anterior.

Reglementare

Ana Suciu, din Constanța: În cazul decesului mamei copilului în timpul nașterii sau în perioada concediului de lăuzie, tatăl copilului beneficiază de restul concediului neefectuat de către mamă.

Decăderea din drepturi

Victor Muscalu, din Constanța: Neacordarea întreținerii pentru copii, lipsa de supraveghere și conduita imorală a părintelui constituie, fiecare în parte, motive temeinice pentru decăderea din drepturile părintești. Decăderea din drepturile părintești poate fi dispusă exclusiv prin hotărâre judecătorească, la cererea Autorității tutelare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Sinuzita face  urât la frig
Luni, 30 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 2.8658 secunde