Colțul constănțeanului supărat

Ați nimerit un instructor auto nepriceput?

6679
Dacă ați avut ghinionul să dați peste un instructor auto a cărui pricepere de pedagog v-a dat de gândit, principala lui preocupare fiind să vă vorbească non-stop despre… cățel și purcel, numai despre manevrele pe care trebuie să le faceți nu, cum ați reacționat? Ați renunțat la el sau ați mers mai departe, scrâșnind din dinți?

La școala de șoferi există doi actori principali: "școlerul" și instructorul, categoric, fiecare cu obligațiile și drepturile sale. Dar peste toate ar trebui să fie stăpân bunul simț și priceperea. Din păcate, deși fiica sa a semnat un contract cu o școală de șoferi, Remus Anghel (56 ani), s-a jenat să facă uz de el, iar atitudinea instruc-torului a bruiat-o atât de serios, încât n-a avut curaj să se prezinte la examen, pentru obținerea permisului auto: "Și eu am făcut școala de șoferi cu mulți ani în urmă, știu că unii erau nemulțumiți de felul cum le explica instructorul, eu n-am avut ghinionul acesta. Instructorul meu vorbea puțin, însă avea o metodă care te ajuta să înveți repede și corect șoferia. Fiică-mea a avut ghinionul să dea peste un instructor înnebunit să-și pună toată viața pe tavă, să trăncănească non stop despre nevastă, copii, cățel, purcel… și să nu-i explice mare lucru. A pus-o în niște situații, de nu mai vrea fata să facă șoferie. Nici măcar n-a avut curaj să dea examen pentru permis! Ce-i de făcut în situații din astea? Oamenii ăștia au pregătire specială?".

v v v

Stimate domnule Anghel, în astfel de situații, instructorul auto se poate schimba foarte ușor. Pentru asta este însă nevoie de o cerere scrisă la școala de șoferi (asta, în cazul în care e vorba de una respectabilă). În niciun caz nu se recomandă capitularea cursan-tului, cu atât mai puțin cu cât la mijloc sunt niște bani și nu puțini.

Referitor la cea de-a doua chestiune, potrivit legislației, pentru obținerea atestatelor de instructor auto și de profesor de legislație rutieră, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții, să urmeze un curs de pregătire profesională într-un centru de pregătire și perfecționare profesio-nală a personalului din domeniul transporturilor rutiere, autorizat de către Ministerul Transporturilor și să promoveze examenul susținut în condițiile stabilite de meto-dologie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Economie : A fost lansat noul model Range Rover Evoque
Pagina a fost generata in 0.1781 secunde