Cadastru pentru apartamente de bloc

393
Cadastru pentru  apartamente de bloc - cadastru-1412348119.jpg

Articole de la același autor

"Stau la bloc, nu am făcut cadastru, însă n-am făcut nicio modificare la apartament, nici măcar debaraua n-am desființat-o. Pot să vând fără cadastru? Am auzit că la bloc e și mai complicat!" – Liliana Mihai.

v v v

Indiferent dacă ați făcut sau nu modificări apartamentului, fără dosarul cadastral nu îl puteți vinde, pentru că nu permite legislația în materie. Însă, cadastrul poate fi obținut oricând, iar în cazul apartamentelor situate în blocuri, aveți nevoie de următoarele acte: cerere-tip; fișa bunului imobil; releveul apartamentului (schița), de regulă la scară 1:100 sau, după caz, 1: 50, întocmit de o persoană fizică sau juridică autorizată de Oficiul Național al Cadastrului; plan de amplasament și delimitare a bunului imobil, la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000. Se va întocmi un plan de amplasament și delimitare a terenului pe care este amplasat blocul și se va calcula cota-indiviză aferentă fiecărui apartament; copie de pe actul de proprietate asupra imobilului; copie de pe actul de identitate al proprietarului; declarație pe proprie răspundere privind identificarea și individualizarea limitelor bunului imobil măsurat; memoriu tehnic.

Cât privește prețurile pentru întocmirea dosarelor cadastrale, acestea diferă în funcție de tipul lucrărilor efectuate și de firmele care le execută. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6651 secunde