Medicul de gardă

Cafeaua, ca… medicament!

389
Cafeaua, ca… medicament! - cafeaua-1351701543.jpg
"Eu beau cafea din plăcere, dar nu pot să spun că mor dacă într-o zi nu beau, am perioade când uit de ea. M-am mirat foarte tare când doctorul mi-a recomandat cafea, ca medicament pentru migrenele pe care le fac mai ales în perioada asta, când se schimbă vremea. Sincer, mi s-a părut că seamănă a bătaie de joc sau a vrut să scape de mine fără să-și mai afecteze fondul de medicamente, mă gândesc. V-aș da numele, dar în situația asta, nu cred că mi-ar face bine, nu știi când ajungi la medicul de familie!". 


v v v

Recomandarea făcută cititoarei noastre de către medicul respectiv este cât se poate de serioasă. Astfel, după cum ne-a explicat dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, pot fi consumate cantități mici de cafea și în convalescența unor boli infecțioase, dar și în unele stări migrenoase (dureri de cap), mai ales când acestea apar după masă ori după un efort fizic sau intelectual. În niciun caz însă nu se va face abuz de cafea, nu se vor consuma mai mult de una-două cești mici pe zi și niciodată seara sau pe nemâncate. Nu de alta, dar există posibilitatea ca la efectul dăunător al cafelei consumate în exces să se adauge și efectul nefavorabil al zahărului consumat la prepararea acesteia.

Importantă este cantitatea: Indiferent de situație, consumată în cantități mari, cafeaua îngreunează munca inimii, provoacă insomnie, amețeli, cefalee, până la un delirium tremens, asemănător celui din alcoolism. Pe de altă parte, cafeaua stimulează secreția de bilă și crește mo-tilitatea intestinală, efecte valabile și după consumul cafelei deco-feinizate.

De preferat cafeaua simplă: Din cauză că sporește grăsimile din sânge, nu se recomandă combinarea cafelei cu smântână sau cu frișcă. Dacă dorim să atenuăm efectele excitante și să menținem numai gustul, putem consuma cafea decofeinizată sau cantități mici de cafea amestecată cu surogat de orz, cicoare, năut. În plus, trebuie evitată combinarea cafelei cu alte excitante, cum se obișnuiește, respectiv tutunul și alcoolul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Jeleu de cafea
Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cafeaua te scapă de depresie
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Fun : Bei prea multă cafea când (II)
Pagina a fost generata in 1.3276 secunde